Stedendriehoek

Inloopmoment over hulp bij het huishouden

ZUTPHEN – Thuiszorgorganisatie De Nieuwe Zorg Thuis is wekelijks op locatie aanwezig in Zutphen. Iedereen is er welkom.

De Nieuwe Zorg Thuis is een van de thuiszorgorganisaties op het gebied van hulp bij het huishouden in de gemeente Zutphen. De Nieuwe Zorg Thuis organiseert wekelijks een inloopmoment in wijkcentrum Waterkracht. Buurtbewoners, cliënten, medewerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom voor vragen over hulp bij het huishouden, begeleiding, verzorging, verpleging, vrijetijdsbesteding in de wijk en de inzet van vrijwilligers. Het inloopmoment is elke vrijdag van 10.30 tot 13.00 uur.

De Nieuwe Zorg Thuis is lokaal verankerd in de gemeente Zutphen. Het inloopmoment wordt georganiseerd door Hilje en Carla, ambassadeurs van De Nieuwe Zorg Thuis en al jarenlang werkzaam in de thuiszorg. De inloopbijeenkomst is er om laagdrempelig informatie te bieden over de mogelijkheden van de organisatie. Ook inwoners die zich graag vrijwillig in willen zetten voor hun buurtgenoten zijn van harte welkom. “Kortom, voor alles wat u dagelijks bezig houdt met betrekking tot de invulling van uw leven, denkt De Nieuwe Zorg Thuis graag met u mee en helpt u graag verder met het doorverwijzen naar de juiste instanties. Wilt u alleen even kennismaken en een kopje koffie drinken, dan bent u natuurlijk ook hartelijk welkom!” aldus beide dames.

Dankbaar en sociaal werk

De ambassadeurs, Hilje en Carla, zijn al jaren werkzaam in de thuiszorg. Hilje: “Wij hebben veel plezier in het werk omdat het ontzettend dankbaar is. Het is ook sociaal en emotioneel werk. Daarnaast hebben wij contact met verschillende instanties, waaronder Gelre Werkt!, Nolano en Crisisfonds ‘Samen warm de winter door’. Ze vervolgt: “Via Gelre Werkt! laten wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijvoorbeeld meelopen met onze collega’s om hiervan te leren. Bij goed functioneren kan de kandidaat zelfs doorgroeien naar een dienstverband bij De Nieuwe Zorg Thuis. De kandidaat en de coach houden contact met de jobcoach over de ontwikkeling. Via Nolano informeren wij cliënten over sociale projecten in Zutphen en Warnsveld. Het Crisisfonds ‘Samen warm de winter door’ is een tijdelijke regeling van de gemeente Zutphen om mensen eenmalig te helpen met specifieke onkosten. Voor meer informatie en vragen met betrekking tot uw persoonlijke situatie, kunt u contact opnemen via telefoon 085-0239043, e-mail info@dnzt.nl of loop eens binnen bij wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106.