Stedendriehoek

Inleveren ‘biebboeken’ weer mogelijk bij Graafschap bibliotheken

Foto: Pixabay

De vier vestigingen van Graafschap bibliotheken in Lochem, Gorssel, Warnsveld en Zutphen blijven vanwege de lockdown voorlopig nog gesloten. Duizenden bibliotheekboeken liggen al maanden bij mensen thuis. Het is nu mogelijk om deze boeken weer terug te brengen naar de bibliotheek.

Sinds het begin van de lockdown in december 2020 biedt de bibliotheek de AfhaalBieb aan. Op afspraak kunnen leden een verrassingstas of gereserveerde boeken ophalen bij de ingang van het gebouw. Tijdens de openingsuren voor de AfhaalBieb kunnen leden nu zonder afspraak hun geleende materialen weer inleveren. Hierdoor krijgen de bibliotheekmedewerkers weer verse voorraad om de komende weken nieuwe tassen te vullen.

De openingstijden van de AfhaalBieb zijn voor alle vier locaties: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur; de Bibliotheek Zutphen ook op maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Het maakt niet uit in welke vestiging de boeken oorspronkelijk geleend zijn: inleveren kan bij alle vier de bibliotheken.

Ter geruststelling: de periode vanaf november 2020 telt niet mee voor berekening van te-laat-geld. Daarnaast zijn alle uitleningen met een vervaldatum tijdens de lockdown automatisch verlengd. Voor meer informatie: www.graafschapbibliotheken.nl/coronabieb of telefoon 0575-512926 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).