Stedendriehoek

Indringende film over gewone mensen

BRUMMEN – De aangrijpende Engelse speelfilm ‘Sorry we missed you’ op donderdag 23 juni is de eerste vertoning van de Brummense Buiten Bios in het achttiende buitenseizoen. Een gedeelte van het park ’t Goor in Brummen wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop. De film begint om 21.45 uur en de entree is €5,-. 

Als geen ander kan regisseur Ken Loach indringende en urgente verhalen vertellen over gewone mensen. Deze film laat een wel heel actueel thema zien van het leven van een gezin rondom een pakjesbezorger. Beide ouders werken zich het schompes en toch kunnen ze zich financieel nauwelijks redden. En ondertussen hebben ze geen tijd meer voor elkaar, of voor hun twee kinderen. Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd.

De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen de basisschool het P@rk en het dierenpark ‘t Goor. Het is uitdrukkelijk geen drive-in bioscoop, maar meer een sit-in bioscoop. Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, ervan uitgaande dat men zelf wat meeneemt. De Brummense Buiten Bios wordt mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren en door een bijdrage van de Culturele Stichting Gemeente Brummen.

Voor informatie over het doorgaan van de film in verband met het weer kan men op 23 juni bellen naar 06-23380958 of kijken op de site www.brummensebuitenbios.nl. Op deze site is meer informatie over de Brummense Buiten Bios en de speelfilm te vinden. Men kan zelfs een trailer bekijken als kort voorproefje voor de echte vertoning. Verdere informatie is er ook bij de organisatie: Rudie van den Berg (06-23380958) of Theo van Enckevort (06-19939157).