Stedendriehoek

In gesprek met Frits Spits

LOCHEM – Radiomaker van de eeuw Frits Spits komt naar Lochem. De Lovink Academie opent het culturele seizoen op dinsdag 29 maart met een gesprek tussen columnist van deze krant/boekverkoper Eke Mannink en radioman/schrijver Spits. Ze zullen praten over zijn leven en werk.

Frits Spits publiceerde onder meer Alles lijkt zoals het was (2019) en Mijn West Side Story (2021). Beide boeken zijn geïnspireerd op zijn in 2018 overleden vrouw Greetje. Hij presenteert wekelijks De Taalstaat op radio 1. Velen van een zekere leeftijd herinneren zich zijn radioprogramma De Avondspits, ooit gestart op Hilversum 3. Vast onderdeel daarin was de poplimerick, een vijfregelig vers gemaakt door een luisteraar, waarin een plaat en artiest verwerkt waren.

De Lovink Academie daagt bezoekers uit om een boeklimerick te schrijven. Titel en auteur dienen erin voor te komen. Op dinsdagavond 29 maart maakt Frits Spits bekend wie volgens hem de beste limerick heeft geschreven. Een voorbeeld:

Een officier van justitie uit Almen
bleef lang voor haar boekenkast talmen.
Ze riep: Ik blijf zoeken;
hier staan strafrechtboeken,
maar ik wil De Wetten van Palmen!

Stuur je boeklimerick voor 21 maart naar: lovinkboekhandel@gmail.com

In gesprek met Frits Spits begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Het vindt plaats in de synagoge, Westerwal 6 in Lochem. Reserveer op tijd, want vol = vol. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Lovink te Lochem.