Stedendriehoek

In gesprek met Anne Eekhout

ZUTPHEN – Schrijfster Anne Eekhout (zie foto) is op donderdagavond 9 februari te gast in Bibliotheek Zutphen. Zij gaat in gesprek met Marianne Reerink over haar laatste boek ‘Op een nacht’. Zij zal ook passages voorlezen en vragen van het publiek beantwoorden.

Anne Eekhout (1981) studeerde rechtsgeleerdheid in Amsterdam. Tijdens die opleiding kreeg ze het idee voor het verhaal Dogma, waarin een groep studenten zich voorneemt een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. Na acht jaar schaven verscheen begin 2014 haar debuutroman Dogma, die werd genomineerd voor de Bronzen Uil en op de longlist van de AKO Literatuurprijs kwam. Haar tweede roman, Op een nacht, verscheen in maart 2016 en kreeg tal van mooie kritieken.

 

Marianne Reerink is oud-docente Nederlands en verzorgt al jaren verschillende literatuurcursussen in de Bibliotheek. De entreeprijs voor deze lezing is € 7,50. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Bij aankoop van een kaartje kan men de waardebon van €5,- inwisselen die in november is uitgedeeld tijdens Nederland Leest.

De lezing vindt plaats in de refter van het Broederenklooster (de tijdelijke locatie van de Bibliotheek Zutphen), Rozengracht 3 (telefoon 0575-512926), op donderdag 9 februari van 20.00 tot 21.45 uur; zaal open om 19.30 uur.