Stedendriehoek

Huiskamer van Warnsveld bruist weer van activiteiten

De huiskamer van Warnsveld en Leesten, Kulturhus ’t Warnshuus, heeft begin deze maand de deuren weer geopend. Een aantal activiteiten zijn inmiddels weer opgestart. Zo rollen de biljartballen weer over het groene laken, is de ‘haak-maar-aan-club’ weer bijeen, zijn de schakers weer op woensdagavond begonnen en kan er op vrijdagmorgen weer rummikub gespeeld worden en op de woensdagmorgen gegymd. Zie de website www.warnshuus.nl voor het volledige overzicht van activiteiten.

Donderdag 1 juli start ook weer het eetcafé. Een aantal vrijwilligers die graag koken, bereiden een heerlijke maaltijd. Men kan voor een klein bedrag vanaf 17.00 uur aanschuiven. Een week van tevoren kan men het menu terugvinden in ’t Warnshuus of op de website. De kosten bedragen 7 euro per keer en opgave is gewenst, bij de informatiebalie van ’t Warnshuus of telefonisch op 0575-522796 of per e-mail: coordinator@warnshuus.nl.

Nieuwe expositie

Met de heropening van ’t Warnshuus is er een nieuwe expositie ingericht. Giovanni Casander uit Gorssel en Bert Stroop uit Apeldoorn tonen de aquarellen, olieverfschilderijen en figuratieve objecten van hout die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. Casander leeft zich sinds twee jaar uit in het creëren van houten figuratieve voorwerpen, die zeer getailleerd zijn. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van aquarellen en realistische c.q. surrealistische olieverfschilderijen. Twee totaal verschillende kunstvormen, maar dat spreekt hem juist erg aan. Aquarellen had Giovanni al met enige regelmaat gemaakt, waarbij mooie automobielen, in het bijzonder vooroorlogse racewagens, zijn inspiratiebron zijn. Hij heeft diverse rally’s gereden zoals de Tulpenrally en heeft deelgenomen aan internationale clubmeetings op Goodwood, Silverstone, Monthlhéry en Spa-Francorchamps. Dus hij begrijpt de belangrijke rol die een klassieker kan spelen en het plezier dat het toevoegt aan iemands leven.

Stroop is beeldhouwer in de traditionele zin van het woord met figuratieve, abstracte en organische objecten. Meestal in hout maar ook in steen. Hij houdt ervan om van het massieve materiaal van hout of steen, een open en slanke sculptuur te creëren. Daarnaast maakt hij af en toe een uitstapje naar de schilderkunst, hetgeen meer en meer zijn passie is.

De expositie is te zien tot en met eind augustus tijdens de openingstijden van ’t Warnshuus, van 9.00 tot 17.00 uur. Het is gevestigd aan Dreiumme 43 in Warnsveld.