Stedendriehoek

Honing te kust en te keur

Op zaterdag 26 september van 11.00 tot 15.00 uur is de 112-de Honing- en Bijenmarkt rond De Korenmolen in Eerbeek. De markt waar de nieuwe oogst van honing wordt gekeurd en verkocht, trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land.

Tien imkerijen hebben een kraam gehuurd en bieden hun honing te koop aan. Er is dit jaar weer volop heidehoning en heide-raathoning te koop. De Eerbeekse Honingmarkt is bekend om de aanvoer van deze zeer bijzondere honing. Er zijn ook weer veel andere bijzondere honingsoorten te koop, zoals rode-aalbeshoning, lindehoning, lamsoorhoning en nog vele andere bijzondere smaken.

Er zijn vijftien kramen met diverse natuurgerelateerde producten, zoals jams, mosterd, kaas, bloembollen, oliebollen, wolproducten, illustraties enzovoort. Verder is er volop informatie over onder meer planten en bollen, van belang voor insecten, producten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt.

Vanwege het Covid-19 virus is de markt geheel aangepast; het aantal tegelijk aanwezige bezoekers is beperkt tot 120, zodat iedereen afstand kan houden. De looproute is in één richting, de kramen staan allemaal buiten en ook de honingverkoop is buiten. “We raden u aan om vanwege de veiligheid niet massaal om 11.00 uur naar de markt te komen. Er is ruim voldoende honingaanvoer, zodat ook later op de dag er nog voorraad beschikbaar is, dus kies een later moment gedurende de openingstijden”, aldus de organisatie.

De muziek van fanfare-orkest Eendracht en de vriendelijke gastvrijheid van De Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement, georganiseerd door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.