Stedendriehoek

Honderd dagen burgemeester in Zutphense Pracht

ZUTPHEN – Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen sinds december 2016, heeft deze week de nieuwste Zutphense Pracht in ontvangst genomen. Vermeulen, die zelf de cover van deze elfde editie siert, nam het magazine in ontvangst van de nieuwe hoofdredacteur Brigiet Bluiminck die recent Agnes van Brussel opvolgde.

Vermeulen vertelt in Zutphense Pracht over haar eerste 100 dagen als burgemeester, de zoektocht naar een nieuwe woning en haar eerste indrukken van de stad. “Zutphen heeft veel gezichten. Enerzijds is daar die prachtige historische binnenstad met al haar leuke straatjes, prachtige panden en verrassende winkeltjes. Maar de ‘overkant’ vind ik minstens zo interessant. En daarmee doel ik op de Noorderhaven die volop in ontwikkeling is. Het valt me alleen ook op dat er nog veel onbekendheid is en dat niet iedereen elkaar weet te vinden. Ik zie het als een uitdaging en ook als mijn taak om die beide gezichten van Zutphen met elkaar te verbinden.”

Verder in deze elfde editie van Zutphense Pracht de Broederenkerk die momenteel wordt verbouwd, Hof van Heeckeren met de nét geopende Musea Zutphen, het 20-jarig jubileum van de fluisterboten, de stadsboomgaard die naar alle waarschijnlijkheid deze maand wordt benoemd tot eerste gemeentelijk groenmonument en het relaas van een groot onderzoek naar de mysterieuze herkomst van de klok op het Oude Bornhof.

Zutphense Pracht 11 verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen en Warnsveld. www.zutphensepracht.nl