Stedendriehoek

Hoge gasprijs maakt energieconciërges populair

BRUMMEN – De energierekening stijgt en daarom verduurzamen veel mensen hun woning. Ook wie een huurhuis heeft kan wat doen; in de gemeente Brummen kunnen huurders de hulp inschakelen van energieconciërges Maarten van Esschoten en Henri Bosveld van BrummenEnergie. Die helpen met tips en materialen om energie te besparen als huurder. Aanmelden kan via www.brummenenergie.nl of op telefoonnummer 06-15362389.

Met tips en simpele materialen helpen de energieconciërges huurders energie te besparen, en dat helemaal gratis. Van een brievenbus die minder tocht en led-lampen, tot een waterbesparende douchekop en een energieverbuiksmonitor. In een uur tijd proberen de conciërges inwoners zoveel mogelijk te helpen bij het energiezuiniger maken van hun huis.

Ondanks dat het om kleine aanpassingen gaat, hebben ze volgens conciërge Henri Bosveld wel effect: “Als je al die dingen bij elkaar optelt – led-lampen, een besparende douchekop, radiatorfolie – dan kun je in een jaar tijd meer dan €150,-  besparen. Dat durf ik rustig hardop te zeggen.” Wethouder Pouwel Inberg beaamt dit: “De energietarieven stijgen erg sterk. Een besparing van zo’n 150 euro per jaar lost dit niet op, maar draagt wel een steentje bij. Met de energieconciërges kunnen we op korte termijn iets voor hen betekenen.”

Al meer dan 280 huurders hebben bezoek gehad van de energieconciërge. Aanmelden kan via de website www.brummenenergie.nl. Wie al de cadeaubon van €50,- heeft gebruikt voor energiebesparende producten, kan geen gebruik meer maken van de energieconciërge. Woningeigenaren kunnen een afspraak maken met één van de energiecoaches op de website www.brummenenergie.nl/energiecoach