Stedendriehoek

Hoe gaat het nu met reisbureaus?

“Uhm ja, lastige vraag”, vertelt Hester Bolink van TUI Reisbureau in Gorssel. “Het gaat nog goed. Ik heb echt passie voor mijn werk en daarom hou ik het nog wel vol. Op dit moment is mijn reisbureau geopend op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ik hou me aan de richtlijnen van het RIVM om zoveel mogelijk thuis te werken. Uiteraard is het ook mogelijk om op de overige dagen of avonden een afspraak te maken.”

Wij zijn wel een beetje een vergeten groep ondernemers, meent Hester. “Want wij zijn van november tot en met maart super druk geweest met het uitzoeken van mooie vakanties voor klanten. Helaas verdienen we op dat moment er helemaal niets aan. We verdienen pas iets op het moment dat de klanten daadwerkelijk vertrekken en dat gebeurd nu niet dus de omzetverlies is echt 100 procent.”

Tot en met 1 juli zijn hoe dan ook alle reizen geannuleerd en nu is het maar afwachten wat er gebeurd met de reizen vanaf 1 juli. Op sommige bestemmingen wordt er wel weer gevlogen maar hoe gaat dat dan? En wat zijn de regels van het land waar de klanten naar toe gaan? Moeten ze hele dagen met een mondkapje oplopen? Is er nog wel een vakantie gevoel? Allemaal vragen waar helaas op dit moment nog geen concreet antwoord op gegeven kan worden.

“Gelukkig is het aanbod in Nederland sterk uitgebreid en kan ik hier nog wel een leuke vakantie voor mijn klanten vinden. Zij het op een bungalowpark of in een leuk hotel op een waddeneiland. En ook voor december en volgend jaar komen er toch al wel boekingen binnen.”

Overigens klanten kunnen ook een jaartje overslaan en hun vakantie al doorschuiven naar volgend jaar want via TUI kan er al voor zomer 2021 geboekt worden.

Heb jij nu ook een TUI Corona Voucher ontvangen dan kun je deze ook inwisselen bij Hester. Wel zo fijn, zij regelt dan je hele boeking van a tot z. Je hoeft zelf helemaal niets meer te doen. Ja uiteraard wel even contact opnemen met Hester en dat kan via WhatsApp op nummer 0575-493116 en bellen kan uiteraard ook op dit nummer. Een mailtje sturen kan naar hester.bolink@tui.nl

Het reisbureau is Gorssel is gevestigd tegenover de Jumbo en je kunt daar gratis parkeren.