Stedendriehoek

Het Emerhuys meer Zutphens dan ooit

ZUTPHEN – Het Emerhuys in Zutphen werd In 1997 gebouwd, onder architectuur van Maas Architecten uit Lochem. Dit statige kantoorpand, strategisch gelegen op dé zichtlocatie aan de rand van Zutphen (Piet Heinstraat 1 t/m 10), moest voor de komende decennia de thuishaven worden voor de kantoren van Nysingh Advocaten, Walgemoed Accountants en Adviseurs en Tap Tromp van Hoff Notarissen. Het liep anders.

 

Als enige laatste huurder van Het Emerhuys werd aan Roderik de Wilde, notaris bij DWR Notarissen, medegedeeld dat zakenbank Goldman Sachs uit Londen in februari van dit jaar eigenaar was geworden van Het Emerhuys als onderdeel van een veel grotere portefeuille. De Wilde zag een unieke kans en inspireerde met zijn enthousiasme de Zutphense ondernemers Cor Brandsma (Brand Oil), Anne Bosch en Marcel Meijer (beiden Roofing Service Nederland), om gezamenlijk eigenaar te worden van Het Emerhuys dat zij onmiddellijk omdoopten tot: Het Emerhuys Zutphen. Eind augustus vond de officiële overdracht plaats.

 

Uniek pand
Wat het pand zo uniek maakt? Het Emerhuys Zutphen heeft allure en beleving. De majestueuze, tot het dak reikende hal met het kunstwerk ‘waterval’ van Marijke de Goey, de lichte open ruimtes, het kwalitatief hoge afwerkingsniveau, de bibliotheek waar een presentatie geven een bijzondere ervaring is, maken het tot een zeer representatief gebouw. Daarnaast wat meer praktische zaken als goede bereikbaarheid, ruim voldoende parkeergelegenheid, en het feit dat turn-key huren mogelijk is; je kunt er meteen in. Op korte termijn zal Roofing Service Nederland bv een nieuwe, luchtzuiverende en CO2-reducerende, hoogwaardige dakbedekking op het Emerhuys Zutphen gaan aanbrengen. Dit in het kader van milieubewust ondernemen. Het eerste gebouw in Zutphen met deze speciaal nieuw ontwikkelde ECO-dakbedekking.

 

De huurder heeft het voor het zeggen
Het allerbelangrijkst is dat de nieuwe eigenaren de huurders centraal stellen. Zij stellen zich tot doel om Het Emerhuys Zutphen op een duurzame manier te verhuren. Het gaat hier niet alleen om milieutechnische aspecten, maar ook om een duurzame relatie tussen huurder en verhuurder. “Alleen een tevreden huurder is een goede huurder.” Dit betekent dat tailormade huurafspraken mogelijk zijn, evenals huren op de groei. “Wij willen dat Het Emerhuys Zutphen een ondernemershuis is met beleving en ondernemersgeest en zodoende positief bijdraagt aan het ondernemersklimaat in Zutphen. Het kantoor is ook voor ondernemers in de zorgsector een uitgelezen locatie. Een praktijk voor fysiotherapie, om maar eens iets te noemen, zou hier prima passen”, aldus de eigenaren. Huren kan al vanaf 225 m2, maar ook andere afmetingen zijn mogelijk. De grootste vrije unit is ruim 750m2. Geïnteresseerde ondernemers kunnen een afspraak maken via telefoonnummer 0575-229030, via de website www.emerhuys.nl of e-mail info@emerhuys.nl