Stedendriehoek

Herfstfestival Roots in Broek

BROEK/BRUMMEN – Kom de herfst proeven tijdens het kleinschalige festival Roots in Broek op zondagmiddag 15 oktober. Het evenement is een eerbetoon aan streekproducten, met een heerlijke streekbierproeverij en markt. Er is muziek en bezoekers kunnen wandelingen maken met een boswachter.

De festivalgangers kunnen een middag proeven van de bieren die gebrouwen worden in de kleinere brouwerijen, zoals Bronckhorster uit Rha, Veluwse Schavuyt, Texel’s bier, ’t IJ en de nieuwe brouwerij Romondt uit Dieren. Dit alles wordt omzoomd met kraampjes waar streekproducten worden aangeboden. Bij chef-kok Pascal Elshof kan men enkele heerlijke gerechten proeven die bij de herfst passen, als voorproefje op de nieuwe menukaart. Men kan de directe omgeving verkennen tijdens een boswandeling in ’t Leusveld; die start om 14.30 uur onder begeleiding van een vertegenwoordiger van Natuurmonumenten. Het duo Slow Train brengt live vooral bluesmuziek.
Het evenement start om 13.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. De entree is gratis. Het evenement vindt plaats in en rond de muziektent.