Stedendriehoek

Harry Matser nieuwe gemeentesecretaris Brummen

BRUMMEN – Harry Matser wordt per 1 april de nieuwe gemeentesecretaris (algemeen directeur) van Brummen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college en tevens directeur van de ambtelijke organisatie.

Matser (61) heeft op dit moment een eigen onderneming en heeft vele uiteenlopende leidinggevende en bestuurlijke functies vervuld. In Brummen is hij de opvolger van Nic Dusink, die deze functie van 1 juni 2021 tot 1 februari 2023 vervulde.

Burgemeester Alex van Hedel is blij met de aanstelling van Harry Matser: “Wij halen met hem een gedreven, deskundig en prettig persoon in huis. Iemand met brede ervaring op het gebied van beleid en strategie, maar ook als het gaat om het runnen van een (overheids)bedrijf en het begeleiden van verandertrajecten.” De in Zutphen woonachtige Matser heeft ook ervaring als wethouder en is actief geweest bij onder andere organisaties in de rechtspraak, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar bestuur. “Wij vertrouwen erop een stevige adviseur voor ons college en goede leider voor onze organisatie te hebben benoemd.”

Harry Matser kijkt uit naar de nieuwe uitdaging die hij in Brummen aangaat. “Ik heb er zin in om samen met inwoners, ondernemers, instellingen, regio, provincie, college en gemeenteraad aan de slag te gaan om de gemeente Brummen elke dag een beetje mooier te maken”, laat hij enthousiast weten. Tot het moment dat Matser aan de slag gaat in zijn nieuwe functie, neemt de heer Van de Vliert (procesmanager Strategie, Advies en Financiën) de werkzaamheden van de gemeentesecretaris waar.