Stedendriehoek

Grote Veldloop in Vorden

ZUTPHEN/VORDEN – Op zondag 5 november verzorgt AV Hanzesport de jaarlijkse Grote Veldloop. De loop is vernoemd naar het natuurgebied Het Grote Veld bij Vorden.

Het Grote Veld is een van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek, met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Het parkoers gaat over zandpaden en smalle bospaden en heeft kenmerken van een trailrun. Een deel van de route gaat over terreinen van Natuurmonumenten. Deze organisatie is bij de start en finish aanwezig met een informatiestand.

Het programma bestaat uit diverse onderdelen: om 10.30 uur begint een jeugdloop over 1,8 kilometer, om 11.00 uur klinkt het startschot voor de Hanzesport veldloop over 7,5 kilometer en eveneens om 11.00 uur begint de Europlanit veldloop over 15 kilometer.

Alle afstanden bestaan uit één ronde. Op de 15 kilometer is er een verzorgingspost op het parkoers. Bij de finish is er drinken en fruit voor de deelnemers. Voor iedere deelnemer ligt bij de finish een leuke herinnering klaar. Voor de jeugd is er een mooie medaille.

Inschrijven kan vanaf 09.00 uur bij Freewheel Sport en Recreatie, Netwerkweg 7 te Vorden. Daar is ook de start en finish. Meer informatie over de loop is te vinden op de website www.hanzesport.nl