Stedendriehoek

Grote Najaar Show Oortgiese Campers

BAAK – De herfst is nu toch echt begonnen. De temperatuur daalt, het weer wordt guur en de dagen worden korter. Niet perse het moment om aan een campervakantie te denken. Niets is echter minder waar, want het loopt nu juist storm bij Oortgiese Campers. Het najaar is altijd al een periode geweest waarin veel mensen hun vakantieplannen voor de zomer alweer vastleggen of hun droomcamper aanschaffen. Vandaar ook de grote Najaar Show op zaterdag 4 en zondag 5 november.

Het 8000 m2 grote terrein van Oortgiese Campers staat dit weekend weer gevuld met allerlei soorten campers, van klein tot heel erg groot. Integraal, half-integraal, buscampers en alkoof, en natuurlijk de Thor Ace met slide out, ze staan er allemaal. Weer een mooie gelegenheid dus om de verschillen tussen alle modellen te ervaren.

Daarnaast wordt het merk Etrusco gepresenteerd, waarvan Oortgiese Campers dit jaar dealer is geworden. Etrusco, dat onder de Hymergroep valt, wordt in de fabriek van Laika gebouwd. Etrusco kenmerkt zich door zijn moderne en frisse uitstraling, gecombineerd met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. “Wij zijn erg enthousiast over het merk”, aldus Janno van Oortgiese Campers. “Wij hebben dit seizoen voor het eerst een aantal campers ingezet in onze verhuur en die zijn door zowel ons als onze huurders erg goed ontvangen.” Tijdens de show is een aantal modellen te zien en tevens is een aantal nieuwe campers beschikbaar voor verkoop.

“De vraag naar campers blijft ongekend groot. Zowel de huurcampers als de campers voor de verkoop zijn nog steeds niet aan te slepen. De productie van nieuwe campers komt al wel weer iets beter op gang, maar is nog steeds problematisch. Levertijden zijn nog steeds erg lang en met name de campers met automaat zijn slecht of niet leverbaar. Grootste veroorzaker van de slechte leveringen blijft de moeizame levering van bus-chassis. Alle merken hebben inmiddels wel meerdere merken bus geïntroduceerd om hiervan minder afhankelijk te zijn. Zo zijn onder andere Ford, Citroën, Peugeot en Volkswagen erbij gekomen en is het aandeel Fiat-bussen aanzienlijk kleiner geworden in camperland.”

De vraag naar tweedehands campers blijft door de slechte levering van nieuwe campers dus erg groot. De campers die voor verkoop binnenkomen, halen soms niet eens de website, omdat deze al verkocht worden voordat er een advertentie gemaakt kan worden. Ook de vraag naar huurcampers blijft nog steeds erg groot. Voor mensen die nog twijfelen over koop en die verschillende modellen willen proberen, is huren natuurlijk een perfect alternatief. Ondanks dat de huurvloot van Oortgiese Campers nu al rond de 60 campers groot is, zijn sommige periodes voor 2024 nu alweer volgeboekt.

Tijdens de feestelijke show is er ook een hapje en een drankje. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur op het adres Dambroek 16A in Baak. Meer informatie hierover of over alle verkoopcampers op www.oortgiese-campers.nl of 085-7731022.