Stedendriehoek

Groot Brummens Dictee

BRUMMEN/EERBEEK – Het landelijke Groot Dictee der Nederlandse Taal is niet meer. “Maar daar laten wij ons niet door hinderen. Het is bijna tijd voor de achttiende editie van het Groot Brummens Dictee. Dit jaar vindt het dictee plaats op vrijdag 10 november om 20.00 uur in de Kruiskerk aan de Dr. Gunningstraat 27 in Eerbeek”, vertelt een woordvoerder van de organisatie.

Het wordt dit keer voorgelezen door een oude bekende, voormalig lid van de werkgroep Taalmarkt Ronald Heins. Hij was tot een paar jaar terug dominee van de Kruiskerk en preekt tegenwoordig in Zutphen. “Vorig jaar schreef Sander Grootendorst een mooi maar moeilijk dictee. Dit jaar zal het dictee gaan over de Brummense canon. Zou het lastiger of gemakkelijker zijn dan vorig jaar?”

 

De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen nodigt belangstellenden van harte uit om in de Kruiskerk de pen op te nemen. Men kan zich individueel of als team van drie personen inschrijven door een mail te sturen naar taalmarkt@brummencultuur.nl  of men kan zich telefonisch aanmelden bij Hannie Elfrink (06-47690575) of Marguerite Tuijn (06-25464982). Deelnemers moeten in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn, dit om ‘beroepsdicteeschrijvers’ te weren.