Stedendriehoek

GroenLinks opent eigen winkel in Zutphen

ZUTPHEN – Zaterdag is in het voormalig pand van D-reizen de tijdelijke campagnewinkel van GroenLinks Zutphen geopend. De winkel aan de Beukerstraat 19 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om binnen te stappen, informatie mee te nemen of juist te delen.

Lijsttrekker Martine Westerik: “Hier verkopen we niet alleen GroenLinks, we halen juist ook de kennis en wensen van inwoners op. Politiek is namelijk geen eenrichtingsverkeer. Op deze plek praten we met inwoners over plannen, wensen en ideeën voor de stad. GroenLinks gaat verder dan andere partijen om inwoners bij het gemeentebeleid te betrekken.” 

Mouwen opstropen
De openingshandeling werd verricht door lijsttrekker Martine Westerik en wethouder Eva Boswinkel. Symbolisch plantten zij een boompje in een oud olievat om te laten zien dat GroenLinks letterlijk de mouwen opstroopt en de handen vuil maakt om verandering teweeg te brengen: tegen het gebruik van fossiele brandstoffen en vóór verduurzaming. In de winkel is een grote leestafel, kinderhoek en koffieruimte. De inrichting is belangeloos beschikbaar gesteld én bezorgd door kringloopwinkel 2Switch. 

GroenLinks gaat verder
Onder de noemer ‘GroenLinks gaat verder’ voert GroenLinks Zutphen op allerlei manieren campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De grootste partij van Zutphen geeft ermee aan dat zij de ingezette koers graag de komende jaren voortzet en trots is op de successen die tot nu toe zijn geboekt. Daarmee zegt GroenLinks ook de komende jaren net even een stap verder te willen gaan dan de meeste andere partijen om te werken aan een duurzame en sociale gemeente. In de winkel kunnen mensen zich de komende tijd ook inschrijven voor de GroenLinks-fietstochten en zich aanmelden om met andere actieve leden de verschillende wijken van Zutphen en Warnsveld te bezoeken. Om ook daar met inwoners ideeën uit te wisselen.