Stedendriehoek

Giada zoekt een gastgezin

Eind augustus komt Giada (16 jaar) uit Italië naar Zutphen. Via het programma High School Holland van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Giada een schooljaar in Nederland verblijven en naar een middelbare school in Zutphen gaan. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin.  

Giada houdt van knutselen, kickboksen, ukelele spelen, lezen en koken. “Verder ben ik nog lid van een vrijwilligerswerkvereniging. De vereniging leert kinderen met een handicap sporten.” Haar broer is op uitwisseling geweest naar Denemarken en heeft deze ervaring aangeraden aan Giada. “De Nederlandse cultuur verschilt veel met die van Italië; daarom kies ik voor een uitwisseling naar Nederland. Wanneer ik bij een echt Nederlands gezin kom te wonen, krijg ik de kans om een nieuwe cultuur en levensstijl te leren kennen en mijzelf te integreren. Ik kijk erg naar deze ervaring uit!”

‘Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. ‘Onze student voelde vanaf dag één al als onze eigen zoon’, vertelt een van de gastouders. “Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten; in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coördinator van Travel Active”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

“Wilt u Giada of een andere internationale student een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland-team van Travel Active. Telefoonnummer 085-2224810 of e-mail highschoolholland@travelactive.org.”