Stedendriehoek

Gezonde binding met Genietcafé beloond

De coronacrisis hakt er diep in. Ook in de horeca. Toch was dat geen reden voor het Genietcafé om als horecabedrijf niet na te denken over duurzaam personeelsbeleid. Per 1 mei komt de zesde medewerker in vaste dienst en binnenkort zelfs een zevende en achtste medewerker.

Gijs Peteroff, exploitant van het Genietcafé, legt uit waarom: “We zien vanuit het enthousiasme en de betrokkenheid van onze medewerkers, ook in de lockdown, een hele gezonde binding met ons mooie horecabedrijf. De mensen hebben een lange periode niet kunnen doen waar ze goed in zijn en dat heeft zijn weerslag op de individuele medewerker”, aldus Gijs. Hij vervolgt: “We hebben om deze reden dan ook gekeken wat we wél kunnen doen. Hoe je er voor kunt zorgen dat medewerkers in een sector waar baanzekerheid behoorlijk onder druk staat toch de borging van een vast inkomen en vast werk kunt geven. Vanuit het Genietcafé is toen besloten medewerkers te belonen en binden met een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd. Vandaag heb ik een arbeidsovereenkomst gesloten met Patrick. Een ontzettend gemotiveerde jonge man die we graag in onze keuken zien werken. Hij ontving dan ook van ons een aanstelling voor onbepaalde tijd.”

Geborgen personeelsbeleid

Maar aankomende weken sluit het Genietcafé nog twee overeenkomsten voor onbepaalde tijd met medewerkers. “In dit geval gaat het om jonge mensen die we graag perspectief bieden op een hele leuke uitdaging in het Genietcafé. Dat is heel bijzonder, omdat de meeste horecabedrijven juist hele korte contracten geven. Het Genietcafé staat bekend om zijn geborgen personeelsbeleid. Zo werken er niet alleen beroepsprofessionals maar ook mensen die wat meer begeleiding kunnen gebruiken, al dan niet als opmaat naar een professionele baan in de horeca. Een aantal daarvan heeft inmiddels ook een vaste aanstelling.

In april heeft een leerling – Juliana – van de praktijkschool in Zutphen in samenwerking met ROC Aventus haar examen als professioneel serveerster laten afronden in het Genietcafé. Een megaprestatie voor deze jonge dame midden in de lockdown. In totaal werken er bij het Genietcafé op dit moment 17 mensen, maar er zijn nog een aantal vacatures gericht op de volledige openstelling van de horeca in de aankomende zomer.