Stedendriehoek

Gezellig keuvelen over het weer

EERBEEK – Energiecoöperatie BrummenEnergie en de Protestantste Gemeenten in Eerbeek en Brummen houden op dinsdagavond 6 februari in de Kruiskerk in Eerbeek een lezing van Reinier van den Berg, de bekende weerman van RTL4. Vanaf 19.30 uur is er in het kerkgebouw aan de Doctor Gunningstraat 27 inloop met koffie en thee en om 20.00 uur start de lezing.

Het thema van de lezing is: Het klimaat als de grootste uitdaging voor de mensheid in de 21e eeuw. Reiniervan den Berg, Nederlands meteoroloog en klimatoloog en werkzaam bij MeteoConsult in Wageningen, zal over dit actuele onderwerp zijn visie en ervaringen delen met de bezoekers en met hen in gesprek gaan. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Bezoekers hoeven dus niet lid te zijn van BrummenEnergie of van de Protestantse Gemeente.  

 

Klimaatverandering

Van den Berg presenteert al vanaf de start van commerciële televisie in 1989 het weer voor RTL. Hij is daarmee ’s lands langst presenterende weerman. Hij is specialist in klimaatverandering en benadrukt in publicaties en lezingen het belang van duurzaamheid. In zijn lezingen gebruikt hij spectaculaire beelden van de smeltende ijskap van Groenland, waarheen hij expedities organiseert. Met deze indrukwekkende beelden en met cijfers zet Van den Berg het probleem helder uiteen.