Stedendriehoek

Geweldige lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gemeente Zutphen

Op zaterdag 11 februari was het zover. Bij de Bibliotheek in Warnsveld was de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de gemeente Zutphen. De bieb zat vol met supporters die hun favoriete voorlezer uitbundig kwamen aanmoedigen!

Over de jury

De jury bestond uit Loes Schurink (beleidsadviseur onderwijsachterstanden gemeente Zutphen), Ineke Holtslag (professioneel voorlezer bij o.a. de bieb) en Mathilde Kupers (voormalig BoekStartcoach en vrijwilliger bij de bieb).

De voorleeswedstrijd

Twaalf voorleesschoolkampioenen uit Zutphen lazen voor uit een zelfgekozen boek. Ze deden dit allemaal vol overgave en met zichtbaar plezier. Ook dit jaar was de jury weer onder de indruk van de verschillende boekkeuzes en de voorleeskwaliteiten van elk kind. Voor de jury was het dan ook een moeilijke taak om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Een groot applaus voor alle geweldige deelnemers!

De winnaar

In de pauze werden alle aanwezigen getrakteerd op hapjes en drankjes. En na zorgvuldig overleg koos de jury uiteindelijk unaniem de winnaar: Mellat Gebrezgabher van Kindcentrum De Waaier. Zij las voor uit het boek Juf Braaksel en de Mysterieuze Verdwijning van Carry Slee. Mellat gaat door naar de regionale finale in Winterswijk op 11 maart. Veel succes!