Stedendriehoek

Gevarieerde Koningsdag Zutphen

ZUTPHEN – Op donderdag 27 april viert heel Nederland de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander der Nederlanden. Natuurlijk staat op Zutphen hierbij stil. Zoals elk jaar wordt er in de Hanzestad veel georganiseerd op deze feestdag. Ook dit jaar wordt er weer een groot en breed activiteitenprogramma aangeboden en dat voor zowel jong als oud. Van een kleedjesmarkt tot muziek, activiteiten en eten en drinken. Niemand zal zich volgens de organisatie vervelen deze dag in Zutphen.

Bij Koningsdag hoort een kleedjesmarkt. Om 10.00 uur begint in de Nieuwstad dit traditionele gebeuren. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen (en volwassenen) hun gebruikte spullen verkopen vanaf een kleed of tafel in de Nieuwstad. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. “Veel mensen hebben de zolder en schuur weer opgeruimd en spullen, die zij zelf niet meer gebruiken, verzameld en klaar staan om te verkopen op Koningsdag. Deelnemers die staan ingeschreven voor de kleedjesmarkt kunnen zich op Koningsdag vanaf 09.00 uur melden bij café De Spaan in de Nieuwstad. Wij wijzen ze dan een plek toe, waar vandaan zij hun gebruikte spullen kunnen aanbieden aan de vele bezoekers tijdens deze dag. Om 16.00 uur eindigt de kleedjesmarkt en moeten de overgebleven spullen en de plaats worden opgeruimd. Er zijn alweer genoeg aanmeldingen, dus het wordt in elk geval weer een geslaagde kleedjesmarkt.”

Veel muziek en vermaak
Koningsdag is ook de dag van muziek. Vanaf 11.30 uur is er live muziek bij café De Spaan van Accoustic Affair & One Night Riders. De Groenmarkt is deze dag ook van de partij. Zo is hier een kleine weekmarkt te vinden tot 15.00 uur. Naast de kramen met bloemen, snoep, loempia’s en vis is de markt ook voorzien van muziek. Dit wordt verzorgd door Amnesia, Rockin’Rose en Trailer Trash Temblers. 

Kinderfeest op Zaadmarkt
“Voor de kinderen is deze feestdag natuurlijk heel veel te doen. Naast de kleedjesmarkt worden er nog veel meer kinderactiviteiten georganiseerd. Zo zorgt Kinderentertainment vanaf 12.00 uur via Line Up events, Pancake Saloon, Caffe Delizia en kinderactiviteiten door ‘YMCA & De wielen van de bus’ voor allerlei activiteiten op de Zaadmarkt. Tussen 12.00 en 14.00 uur vervelen de kinderen zich hier zeker niet met het vullende programma met de Cloe show, Wielen van de bus liedjesshow en een optreden van DJ Rocket.”

In het Vogelpark wordt de invulling van de dag verzorgd door De mannen achter de legendarische Pathfinderfeesten. Zij verzorgen live muziek bij Pierrot, de stadsbrouwerij en Efeze. Maar ook bij de Wijnhuistoren, Vaaltstraat en Laarstraat is er van alles te doen. Zo is er om 10.30 uur bij de Wijhuistoren Carillonspelen door Stichting vrienden van het Carillon. Kijk voor het complete programma op www.koningsdag-zutphen.nl