Stedendriehoek

Gemeente Zutphen gestart met test voor nieuwe fietsparkeerplekken in binnenstad

Foto: Gemeente Zutphen

De gemeente Zutphen is gestart met een test voor nieuwe fietsparkeerplekken in de binnenstad. De nieuwe fietsparkeerplekken, gekenmerkt door gekleurde vakken, zorgen ervoor dat fietsers gemakkelijk en dichtbij kunnen parkeren in de binnenstad. Ook is het de bedoeling dat inwoners en ondernemers op deze manier minder overlast ervaren en het straatbeeld verbetert.

Samen met binnenstadsmanagement en onderzoeks- en adviesbureau Duwtje is de gemeente onlangs gestart met een test voor fietsparkeerplekken in de binnenstad. “Misschien heb je de bordjes of fietsparkeervakken in verschillende kleuren al gezien op de Houtmarkt, Groenmarkt of in de Lange Hofstraat? De gemeente test op deze manier samen met Duwtje welke soort vakken en welke locaties veel worden gebruikt. De eerste uitkomsten laten zien dat de vakken goed worden gebruikt”, aldus wethouder Harry Matser.

Nieuwe en overzichtelijke fietsparkeerplekken in de binnenstad was een gezamenlijke wens van inwoners, ondernemers en de gemeente. Daarnaast heeft de Fietsersbond constructieve inbreng geleverd voor de plannen. Voor bewoners in de binnenstad is het belangrijk dat hun voordeur niet gebarricadeerd wordt door fietsen en voor ondernemers dat hun etalage goed zichtbaar is. Guido Brouwer: “Wij willen als IJssalon Talamini gastheer zijn, daar hoort een goede plek voor de fietser ook bij. Vandaar dat wij graag meedenken en meedoen om een goede oplossing voor de fietsparkeerder te vinden.”