Stedendriehoek

Gemeente vraagt mening inwoners over organiseren van evenementen 

BRUMMEN – In de komende weken kunnen inwoners weer hun mening geven via het inwonerspanel Brummen Spreekt. Een belangrijk onderdeel van de vragenlijst gaat ditmaal over evenementen in de gemeente. Ze dragen bij aan een levendige en gezellige gemeente en hebben impact op hun omgeving.

Het gemeentebestuur is nieuwsgierig naar de mening van inwoners en ondernemers als het gaat om het organiseren van evenementen. Maar ook hoe inwoners deze activiteiten ervaren. De gemeente gebruikt de reacties om de gemeentelijke spelregels over evenementen waar nodig aan te passen. Maar ook om keuzes te maken of en op welke manier de gemeente initiatieven voor het organiseren van evenementen kan of wil ondersteunen.

Personen die lid zijn van het inwonerspanel hebben de vragenlijst inmiddels in hun (digitale) brievenbus ontvangen. “Wilt u uw mening laten horen maar bent u op dit moment nog géén panellid van Brummen Spreekt? Dan kunt u zich hiervoor eenvoudig gratis aanmelden via de website www.brummenspreekt.nl. Enkele dagen na uw aanmelding krijgt u de vragen automatisch toegestuurd. Ook is de mogelijkheid om via een open link (dus buiten het panel om) deel te nemen: www.moventem.nl/brummen.”

Evenementen van belang

“Regelmatig worden er evenementen in de gemeente Brummen georganiseerd. Denk aan evenementen zoals Pinksterfestival, Halloween, Pulpfestival, kermissen, Midwinterwandeling, carbidschieten, winterfeesten/-markten, Koningsdagen en braderieën. Evenementen zijn belangrijk. Ze dragen onder meer bij aan een levendige gemeente. Ook zijn evenementen een plek of platform waar inwoners elkaar ontmoeten en zo hun sociale contacten onderhouden. Niet te vergeten dragen evenementen bij aan extra besteding bij/in winkels en horeca. Dus positief voor werkgelegenheid in onze gemeente. En evenementen leveren ook een bijdrage aan ons imago: een gemeente waar het fijn wonen, werken én recreëren is. Ook is het belangrijk dat evenementen ook veilig worden georganiseerd. De gemeente Brummen zoekt daarom naar een goede balans tussen het stimuleren van waardevolle evenementen en door spelregels zorgen voor verantwoorde evenementen die geen of minimale overlast voor de omgeving bezorgen.”

Dienstverlening en communicatie

In hetzelfde onderzoek worden ook enkele vragen gesteld over de gemeentelijke dienstverlening en communicatie. Het zijn enkele, jaarlijks terugkerende vragen die worden gebruikt voor de zogenoemde benchmark ‘waar staat je gemeente’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarnaast krijgen de panelleden enkele vragen voorgelegd over hun ervaringen met het inwonerspanel en de wijze waarop de resultaten ervan worden gebruikt door de gemeente. Voor gemeente én beheerder van het panel Moventem belangrijke informatie om het panel verder te kunnen verbeteren.

Inwonerspanel

Het inwonerspanel Brummen Spreekt telt ruim 1200 panelleden. Iedere inwoner vanaf 16 jaar kan zich hiervoor aanmelden. “Bent u nog geen lid van het inwonerspanel? Schrijf u dan nu in via de speciale website www.brummenspreekt.nl. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen.”