Stedendriehoek

Geldprijs Roparun naar zes goede doelen

ZUTPHEN – Zes goede doelen die zich inzetten voor palliatieve zorg voor kanker ontvingen vorige week een geldbedrag van wethouder Coby Pennings. Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en gemeente Zutphen hebben samen €50.000 verdeeld. Dit bedrag won Zutphen in 2016 als ‘Zutphen beste doorkomststad van de Roparun’.

De goede doelen zijn Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis, Buurtzorghuis Warnsveld, Hospice Zutphen, Stichting Noaberhulp, Stichting Samen Varen en Netwerk Palliatieve Zorg.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, met als doel geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. De route Hamburg-Rotterdam komt sinds enkele jaren op de avond van Eerste Pinksterdag door Zutphen. Bij de verkiezing ‘Roparunnerstad van het jaar’ mogen de deelnemende Roparunteams stemmen op de gemeenten die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd. In 2014 won Zutphen de tweede prijs (€25.000) en in 2015 en 2016 de eerste prijs (€50.000).

Van relaxruimte tot iPads

In de afgelopen periode heeft een werkgroep de verschillende aanvragen van de goede doelen bekeken en in overleg met de Stichting Roparun de €50.000 verdeeld. Dankzij de bijdragen kan het Buurtzorghuis Warnsveld een relaxruimte met buitenlucht realiseren voor cliënten, Hospice Zutphen kan onder andere een rolstoel, bed en slaap-zitbanken aanschaffen. De vrijwilligers bij de Stichting Noaberhulp kunnen deelnemen aan de workshop `complementaire zorg’, Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis koopt iPads en Playstations voor kinderen met kanker, Stichting Samen Varen kan een deel van de cateringskosten compenseren. Tenslotte krijgt Netwerk Palliatieve Zorg een bijdrage voor onder andere een training in palliatieve zorg voor twaalf ambassadeurs en aanschaf van aromaboxen.

Roparun 2017

Ook dit jaar komt de Roparun met Pinksteren door Zutphen, op zondag 4 juni. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meer informatie is te vinden op de website www.doorkomstroparunzutphen.nl of facebook: doorkomstroparunzutphen.