Stedendriehoek

Geldfit nu ook beschikbaar in Zutphen

ZUTPHEN – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. De gemeente Zutphen werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de online test op www.geldfit.nl.

Door korte vragen krijgt men inzicht in de financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf heden ontvangt men daarnaast ook een overzicht van de hulp die beschikbaar is in de gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Wie liever belt, kan dat gratis doen naar 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Snel oplopen
Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Wethouder Laura Werger: “Geldfit.nl is een mooie aanvulling in onze voorzieningen om mensen met schulden te ondersteunen en te helpen duurzaam uit de schulden te komen.” Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Zutphen kunnen nu terecht bij www.geldfitzakelijk.nl. “Want”, zo vertelt Martin Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”