Stedendriehoek

Gelauwerde schrijfster bij literair café

BRUMMEN – De werkgroep taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen organiseert door het jaar heen diverse taalactiviteiten. Het eerstkomende literair café is woensdagavond 27 maart bij de Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat 51 in Broek. De zaal gaat open om 19.30 uur, aanvang van de avond is 20.00 uur.

Voor de pauze treedt schrijfster Esther Gerritsen op, van wie vorig jaar het boek Gebied 19 verscheen. Dit boek kreeg in de recensie van NRC maar liefst 5 sterren. Gerritsen debuteerde in 2000 en schreef sindsdien verschillende bekroonde romans. Bekende titels van haar hand zijn: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018). Zij had jarenlang een column in de VPRO-gids. Gerritsen schrijft ook scenario’s voor films en tv-series.

Esther Gerritsen wordt geïnterviewd door Gerdien de Jong uit Eerbeek, die na een carrière als bibliothecaris bij CODA Apeldoorn nu bij de Wageningen Universiteit werkt.

Na de pauze is er een open podium rondom het thema Verandering. Dat is op dit moment al volledig gevuld met bijdragen van vijf deelnemers. (Foto: Karoly Effenberger)