Stedendriehoek

Gefeliciteerd en schrijf je in!

BRUMMEN – Wie 18 jaar wordt, krijgt van woningcorporatie Veluwonen en de gemeente Brummen een speciale verjaardagskaart. Merel van Dijk nam symbolisch de eerste kaart in ontvangst. Deze kaart roept jongeren op zich in te schrijven bij de woningcorporatie voor een huurhuis. Daarnaast introduceert Veluwonen de online Woonwenscheck. Jongeren krijgen hiermee informatie over wat ze kunnen doen om kans te maken op een huurhuis.

Vincent Buitenhuis is directeur van Veluwonen: “We merkten dat jongeren tussen 18 en 29 jaar het lastig vinden om in de gemeente Brummen een huurhuis te vinden. Daarom voerden we in 2021 vijf woonacties voor hen uit. Eén van die acties is jongeren te helpen met inschrijven. We horen namelijk dat jongeren zich niet inschrijven bij Veluwonen en dan maak je geen kans op een huurhuis. Op www.woonwenscheck.nl zien jongeren gemakkelijk en snel hoe ze zelf hun kansen op een huurhuis kunnen vergroten. Mijn tip: doe de Woonwenscheck, schrijf je in en reageer op vrijgekomen huizen. Dat is de enige weg.”

Extra aandacht
Ingrid Timmer, wethouder Wonen: “Het is krap op de woningmarkt. Dat geldt voor kopers en voor huurders, jong en oud. Ik ben blij dat we in 2021 extra aandacht hadden voor jongerenhuisvesting. Deze speciale verjaardagskaart helpt jongeren met inschrijven. De online Woonwenscheck geeft vooral meer informatie. Jongeren kunnen zelf wat doen om ervoor te zorgen dat ze kans maken op een huurhuis. De acties zijn bedacht samen met: Zeg!, Stichting Huurdersbelangen Samen Eén en de Dorpsraad Brummen.”

(Foto: Jnvdfotografie)