Stedendriehoek

Geen geld voor zaalschoeisel

ZUTPHEN – Dit voorjaar is de sporthal op het terrein van het Asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee opgeknapt, maar nog steeds kunnen niet alle bewoners van het AZC er gebruik van maken. De sporthal is namelijk alleen toegankelijk met zaalsportschoenen en de bewoners hebben gewoonweg niet de middelen om dit schoeisel aan te schaffen. De Zutphense Uitdaging is daarom in samenwerking met Houx Sport en Stichting VIA een actie gestart om zaalsportschoenen in te zamelen.

Armijn van Roon van de Zutphense Uitdaging: “Er zijn momenteel zo’n dertig zaalsportschoenen in verschillende maten beschikbaar voor deelgebruik. Veel te weinig voor het aantal bewoners in het AZC. En kindermaten ontbreken nog helemaal. We vinden het zonde dat de sporthal nu niet optimaal gebruikt wordt, want sport zorgt onder andere voor goede energie, sociale contacten, betere weerstand en een fit en blij gevoel. En dat is zeer welkom in de situatie waar deze kinderen zich in bevinden.” 

De Zutphense Uitdaging hoopt deze hele maand juli zo veel mogelijk gebruikte zaalsportschoenen in te zamelen. Elke maat is welkom, maar met name kinderschoenen zijn zeer gewenst. De schoenen (in goede staat) kunnen gedoneerd worden in de speciale inzamelingsbox bij Houx Sport aan de Nieuwstad 17 in Zutphen.