Stedendriehoek

Fluisterboot Zutphennbestaat twintig jaar

ZUTPHEN – Op zondag 19 maart vieren de schippers van de Fluisterboot hun twintigjarig bestaan met een koffieconcert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen.

Naast het schipperskoor treden op als muzikale gasten: het harmonieorkest van Concordia Eefde, operazangeres Armanda ten Brink en zanger Appie Vriezekolk. Het concert begint om 10.30 uur en de zaal is geopend vanaf 9.30 uur. Kaarten à 10 euro voor dit jubileumconcert zijn te koop bij D.I.O. Drogist Peinemann in Eefde, SPAR City Station Zutphen en bij de Schippers van de Fluisterboot.

De eerste Fluisterboot werd twintig jaar geleden te water gelaten met het idee om de toeristen langer plezier en vertier te bieden in Zutphen. Er werd door een aantal horecaondernemers 50.000 gulden bij elkaar gezocht en in dat eerste jaar genoten 1500 toeristen van een vaartocht. Inmiddels varen er zeven boten, stappen bijna 30.000 bezoekers in de boot en geniet de Fluisterboot uit Zutphen landelijke bekendheid.

Vrijwilligers
“We werken met een team van ongeveer 40 vrijwilligers en varen zeven dagen in de week van april tot eind oktober. Weer of geen weer”, aldus Jan Nieuwburg, voorzitter van de Stichting Toeristisch Varen Zutphen. “Het schipperskoor is bij toeval ontstaan. We werden destijds uitgenodigd om mee te doen aan een smartlappenfestival op een van de zomerfeesten in Zutphen. Prompt wonnen we de eerste prijs en we zijn blijven zingen. In de wintermaanden, als de boten uit het water zijn voor groot onderhoud, treden we regelmatig op voor publiek. Zo is ook de traditie ontstaan om het vaarseizoen te openen met een koffieconcert.”