Stedendriehoek

Flitsverhalen in de musea

Tijdens de Nationale Museumweek en de Boekenweek trakteren rondleiders bezoekers bij verschillende objecten op een interessant verhaal. (Foto: Musea Zutphen)

Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek. Ook bij Musea Zutphen. Met inspirerende flitsverhalen vanaf 5 april én in de aansluitende Boekenweek met het thema Je eerste liefde, tot en met 16 april.

Tijdens de Museumweek tref je, op dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april, tussen 13.00 en 15.00 uur, op verschillende plaatsen in het museum een rondleider aan. Ieder van hen geeft een toelichting bij een object uit de vaste collectie. In een uur hoor je zo de verhalen van vier verschillende objecten die iets te maken hebben met #openjewereld.

Daarna, van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 april – tijdens de Boekenweek – kun je ook tussen 13.00 en 15.00 uur luisteren naar de inspirerende verhalen van de rondleiders. En in deze week hoor je andere verhalen, aansluitend op het boekenweekthema Je eerste liefde. De rondleiders belichten zowel objecten uit de vaste collectie als uit de tentoonstelling ‘Geen tijd verliezen. Jeanne Bieruma Oosting 1898-1994’. Deelname aan de flitsverhalen zit bij de toegang inbegrepen. Reserveren is niet nodig.