Stedendriehoek

Fietsroutenetwerk Veluwe sterk verbeterd

BRUMMEN/EERBEEK – Onlangs gaven twintig Veluwse gemeenten het startsein voor het sterk verbeterde Fietsroutenetwerk op de Veluwe. Namens de gemeente Brummen trapte wethouder Luuk Tuiten af. Speciaal voor deze lancering heeft de lokale recreatiestichting Visit Brummen Eerbeek twee routes samengesteld die langs twee nieuwe fietsknooppunten in de gemeente gaan, namelijk door Coldenhove en Cortenoever.

Het fietsroutenetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knooppunten. De routes zijn in twee richtingen te fietsen. In het nieuwe ontwerp is beter rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. Nog steeds brengt het knooppuntensysteem de fietsers naar plekjes op de Veluwe waar volop genoten kan worden van natuur en landschap. Achter­grond­informatie over de werkzaamheden en de routes zijn te vinden op de website www.routesopdeveluwe.nl. Via deze website kunnen kaarten van het nieuwe ontwerp worden gedownload.

 

“Om u kennis te laten maken met de nieuwe en verbeterde knooproutenetwerk Veluwe heeft Stichting Visit Brummen Eerbeek (VBE) twee speciale routes gemaakt door de gemeente. Zo fietst u in 18 kilometer een prachtige route via het nieuwe fietspad door Cortenoever. In 17 kilometer fietst u langs  de mooiste plekken met de naam Coldenhove, namelijk het vakantiepark, een papierfabriek, het buitenzwembad en een beek. En als extraatje heeft VBE  ook een mooie route gemaakt van Brummen naar Eerbeek of juist andersom. Heen via Hall, terug via Leuvenheim.”De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV Brummen en de VVV Eerbeek en te vinden op vvv.brummen.nl.