Stedendriehoek

Feyenoord wint eerste editie van Internationaal toernooi FC Zutphen

Foto: Hans Bolt

ZUTPHEN – Na een mooie finale tussen AZ en Feyenoord is het Feyenoord die met de Joop Vreman Cup naar huis gaat. Dit na twee dagen voetbal tijdens de eerste editie van het FC Zutphen internationaal jeugdvoetbal toernooi U13. “We kunnen echt tevreden terugkijken op een prachtig toernooi weekend. Het voetbal was goed, de arbitrage was sterk, veel publiek en dankzij de vele vrijwilligers stond de organisatie als een huis”, aldus Auke ten Cate voorzitter van de toernooiorganisatie.

Eindresultaat
Gerard Greven, toernooidirecteur, blikt ook tevreden terug op het toernooi: “Vooraf waren we al content over het deelnemersveld, daarin zijn we zeker bevestigd. De wedstrijden waren van een hoog niveau. De leiders van alle teams willen volgend jaar zo weer mee doen, dat zie ik als een mooi compliment voor de organisatie.”
Het eindresultaat: 1e Feyenoord, 2e AZ, 3e RSC Anderlecht, 4e Bayer 04 Leverkusen, 5e KV Mechelen, 6e Vitesse, 7e FC Zutphen, 8e Schalke 04, 9e PEC Zwolle, 10e West Ham United.

Team van FC Zutphen
Het team van FC Zutphen was een serieuze tegenstander voor de teams van de topclubs, de jongens speelden sterk en boden goed tegenstand. Een gezamenlijke reactie van de trainers Robert van Osch, Roy Marks en Nick Regeer : “Het was een geweldige ervaring voor onze spelers, ze hebben zich gemeten met de talenten van profclubs uit binnen- en buitenland en ze zijn geëindigd op een zeer verdiende zevende plaats.”