Stedendriehoek

Festival voor de nonnen

ZUTPHEN – De stichting Dutch Foundation for Ladakhi Nuns (DFLN) viert haar vijftienjarig bestaan met een bruisend festival in Zutphen. Dit vindt plaats op zondag 11 februari in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6. Het duurt van 11.00 tot 17.00 uur, met inloop vanaf 10.30 uur.

Jaarlijks houdt de DFLN een Ladakh Festival om donateurs en belangstellenden via lezingen, workshops, films en de verkoop van boeddhistische kunstvoorwerpen op de hoogte te brengen van activiteiten voor de nonnen in de hooggebergtewoestijn Ladakh en over de unieke boeddhistische cultuur in dit afgelegen deel van de Indiase Himalaya. Eregast dit jaar in Zutphen is Padma Dechen, abdis van het door de DFLN gebouwde klooster. Ze vertelt over haar werk en leven.

 

Giny ten Brummelhuis geeft een kristallen klankschalenconcert. De pure, krachtige klanken zijn bekend om hun genezende en rustgevende eigenschappen. Boeiende en ontroerende films geven een inkijk in deze afgelegen bergregio. Schrijfster en bergbeklimster Myra de Rooy geeft de lezing ‘Winter in Ladakh’, met onder andere spectaculaire beelden van een tocht op de bevroren Zanskar-rivier. Tijdens workshops yoga en mantra zingen kunnen bezoekers zelf actief bezig zijn; dat geldt ook voor de interactieve presentatie over levensenergie door schrijfster en kunstenaar Wilka Zelders.

 

De DFLN werd in 2003 opgericht om de Tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh te ondersteunen op hun weg naar goed onderwijs en zelfredzaamheid. Zo werd onder meer een klooster voor oudere nonnen gebouwd en een ‘homestay’ waar gasten kunnen genieten van rust, ruimte en ontmoetingen met de nonnen. De inkomsten zijn voor het nonnenklooster, waar inmiddels ook jonge nonnen wonen. Voor meer informatie en reserveren, zie de website www.ladakhnuns.com