Stedendriehoek

Festival of Lessons and Carols in Walburgiskerk

ZUTPHEN – De traditie om Festival of Lessons and Carols op tweede kerstdag uit te voeren in de Walburgiskerk te Zutphen, wordt ook dit jaar weer voortgezet door de Stichting Henrick Baderorgel. Dit jaar wordt medewerking verleend door Vocaal Ensemble Cordier onder leiding van Jurriaan Poesse. Organist is Klaas Stok.

De kerk is in prachtige kerstsfeer gebracht met versieringen en verlichting. Ook dit jaar wordt het een samenzijn met koorzang, lezingen, orgelspel én uiteraard samenzang. Na afloop is er Glühwein en warme chocolademelk. Tevens wordt het concertprogramma 2023 van de Stichting Henrick Baderorgel gepresenteerd.

Vocaal Ensemble Cordier bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Na drie jaar als projectkoor gefunctioneerd te hebben, is het koor sinds 2018 een stichting geworden met een vaste groep zangers, aangevuld met projectzangers. Het ensemble zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de Renaissance en hedendaagse klassieke muziek; het biedt tevens een podium voor compositiestudenten en jonge componisten.

Klaas Stok is naast zijn drukke werkzaamheden als koordirigent, als organist verbonden aan de Walburgiskerk en daarmee de vaste bespeler van ‘zijn’ Baderorgel. Dat organist en Baderorgel een bijzondere eenheid vormen, is te horen in de manier waarop Klaas Stok dit instrument tot klinken weet te brengen. In het programma is er zoals altijd een improvisatie te horen op één of meer Carols.

Jurriaan Poesse studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en de Bachelor en Master Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Hij volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen en the King’s Singers. Hij is dirigent van meerdere koren, waaronder Vocaal Ensemble Cordier en Toonkunstkoor Euterpe in Deventer. Naast het dirigeren is Jurriaan actief als koorzanger en incidenteel als solist (bas/bariton).

De uitvoering op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) begint om 15.30 uur. De toegang is gratis, met een vrije gift na afloop. Voor meer informatie: www.baderorgel.nl