Stedendriehoek

Festival Gluren bij de Buren zoektbijzondere locaties en artiesten

ZUTPHEN – Het is het grootste festival van Zutphen en omstreken: op 70 podia in woonkamers in alle wijken van de stad vinden ruim 200 optredens plaats van lokale artiesten in alle podiumkunstvormen. Op 11 maart 2018 vindt de derde editie van het festival plaats in alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Hiervoor zoekt de organisatie naar speellocaties én artiesten. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu hiervoor aanmelden via de website van het festival.

De kern van Gluren bij de Buren is simpel en doeltreffend: een lokale amateur of (semi)professionele artiest treedt op in een woonkamer en iedereen is welkom om gratis te komen kijken en luisteren. Dat is het idee op ruim 70 plekken, verdeeld over alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Bij de twee eerdere edities bleek dat een gouden greep. Met een programmaboekje in de hand trokken enkele duizenden bezoekers door de stad, van huiskamer naar huiskamer.

Gluren bij de Buren Zutphen/Warnsveld wordt georganiseerd door Muzehof Centrum voor de Kunsten, Theater Hanzehof, Stadsonderneming Zutphen en ’t Atrium Zutphen. Tijdens de derde editie slaat de organisatie de vleugels nog iets verder uit. Niet alleen de ‘gewone’ woonkamers vormen het decor, maar ook bijzondere locaties worden gevraagd zich aan te melden. Bij de vorige uitvoering waren er bijvoorbeeld optredens in de molen in Warnsveld, museum Boer Kip en de huiskamer van Woonzorgcentrum De Polbeek. Dit kan worden uitgebreid naar meer zorgcentra en historische locaties; maar bijvoorbeeld ook het AZC aan de Voorsterallee heeft de deelname al toegezegd. Ook worden niet alleen muzikale acts gezocht, maar daarnaast ook andere podiumkunsten zoals dans, theater, poëzie, vertellers en dergelijke.

Geïnteresseerde artiesten en locatiehouders (zowel woonkamers als ‘bijzondere’ locaties) kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.glurenbijdeburen.nl. Deelname is volledig gratis en de organisatie zorgt voor promotiemateriaal en koffie/thee voor de bezoekers.