Stedendriehoek

Feestelijke diplomering Verzorgende IG in de Hanzehof in Zutphen

ZUTPHEN – Vorige week hebben 49 zorgmedewerkers van zorgorganisatie Sutfene hun welverdiende diploma mbo-opleiding Verzorgende IG in ontvangst genomen. De Rabobank Buitensociëteit in de Hanzehof zat vol met familie, vrienden, collega’s en docenten. Zij waren getuige van deze bekroning op de pittige klus van studeren bij Aventus en werken bij Sutfene tegelijk, naast het privéleven en de bewogen jaren door de organisatieveranderingen bij Sutfene. Wij zijn ongelooflijk blij en trots met zoveel Verzorgenden IG in één klap erbij!

De diplomering was feestelijk. De woorden van Manda Oplaat, bestuurder Sutfene en Gerrit Jan Groot Oonk van Aventus, waren vol waardering en trots. Niet alleen voor de gediplomeerden, maar ook voor de samenwerking tussen werkgever Sutfene en opleider Aventus. In anderhalf jaar tijd, in plaats van de gebruikelijke twee jaar, zijn onze zorgmedewerkers opgeleid. Een fanatische prestatie! Na het afleggen van de eed, het in ontvangst nemen van het diploma en het opspelden van het VIG-speldje, was er een gezellige after-party in de foyer.

In april 2015 zijn bijna 100 medewerkers gestart met de opleiding Verzorgende IG. In juni 2016 zijn de eerste 19 medewerkers met een verkort traject geslaagd. Zij waren al in het bezit van het diploma Verzorgende AG. Op 16 december 2016 hoorden 49 medewerkers dat zij geslaagd zijn voor de mbo-opleiding Verzorgende IG. Vanaf dat moment mogen zij officieel als Verzorgende IG onze cliënten ondersteunen bij de regie over hun zorg en welbevinden.

Opleidingstrajecten bij Sutfene
Sutfene gaat verder met het opleiden van medewerkers bij Aventus. In februari 2017 start er weer een klas Verzorgende IG. Intern opleiden is noodzakelijk, om ook in de toekomst de toenemende complexere zorgvraag het hoofd te bieden. De afgelopen jaren is de complexiteit van zowel de intra- als de extramurale zorgvraag toegenomen. De zorgcomplexiteit vereist dat alle zorgmedewerkers minimaal op niveau 3 IG zorg verlenen.