Stedendriehoek

Expositie Erika Visser in HeelHuus Gezondheidscentrum

WARNSVELD – Drie thema’s vormen samen de expositie van Erika Visser, die vanaf 1 mei in het HeelHuus Gezondheidscentrum te bewonderen is: emoties ‘gevangen in kleur’, de elementen vuur – aarde – water – lucht en ‘ringen’. In dit laatste thema geeft Erika op kleurrijke, intense en gevoelige wijze, uitdrukking aan herinneringen, mijmeringen, ervaringen en de ringen van energie.

De opening van de expositie is op vrijdag 12 mei van 16.30 tot 18.30 uur. Erika zal dan door middel van een ‘artist talk’ toelichting geven op haar schilderwerk en de totstandkoming ervan. Voor de bezoekers is er tijdens de opening een hapje en een drankje.


Het maken van kunst heeft in het leven van Erika, naast haar werkzaamheden in het onderwijs en de psychologie, altijd een belangrijke rol gespeeld. Schilderen en tekenen is een ware passie voor haar. Een hartstocht die ze verder heeft kunnen ontwikkelen dankzij vakkundige en professionele ondersteuning van diverse leermeesters op zowel technisch als artistiek inhoudelijk gebied. De schilder- en filosofielessen van met name Theo Ettema en Corrie Haverkort (van Sabi-centrum voor kunst en filosofie te Eefde) zijn daarbij uitermate belangrijk voor haar geweest. Ze hebben ertoe geleid dat Erika vanaf 2005 als autonoom beeldend kunstenaar vooral abstract-expressionistisch is gaan werken.

Beeld, vorm en kleur ontstaan in haar werk door een voelend-kijkend-luisterend schilderproces. Het is een werkwijze waarmee ze uitdrukking geeft aan emoties en gevoelens van gebeurtenissen en voorvallen die haar innerlijk raken. De vrijheid van de abstractie maakt het haar mogelijk elke dwangmatigheid van het concrete beeld los te laten en emoties als het ware in kleur te vangen. Hierdoor ontstaan kleurrijke werken waarvan de energie van het coloriet aanspreekt en zichtbaar maakt wat ongrijpbaar lijkt, een emotie of specifieke gevoelens.

De expositie is te zien tot en met 30 juni, van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend. De schilderijen zijn tevens te koop.

 

HeelHuus Gezondheidscentrum is gevestigd aan de Gaikhorst 2 te Warnsveld. Telefoon 0575-746046 en websites www.heelhuus.nl en www.erikavisser.exto.nl