Stedendriehoek

Expositie A Face of Wonder als eerbetoon

WARNSVELD – Voor degenen die de expositie A Face of Wonder met werk van Edith Meijering willen bezoeken in de Overtuin, is tweede paasdag de laatste mogelijkheid. De volgende expositie met haar werk zal vanaf juni te zien zijn in het Stedelijk Museum Zutphen.

Hoewel ze beiden het werk van Meijering betreffen, zullen de exposities niet met elkaar te vergelijken zijn. Volgens Annette Meesters van de Overtuin speelt de intimiteit van de galerie een grote rol. Ook al is ruimte bescheiden, de expositie geeft een goede afspiegeling van het omvangrijke oeuvre van Meijerings werk.

Edith Meijering is geen onbekende in de Overtuin. In 2005 maakte ze een omvangrijke tentoonstelling met de titel Groen Groener Groenst. De hele historische tuin werd een verlengstuk van de galerie. Ze noemde het zelf een interdisciplinaire verkenning, voor de bezoeker was het een totaalbelevenis.

Vrije hand

Na het overlijden van Meijering in januari 2022 speelde bij Meesters de gedachte om weer een expositie te maken. Als eerbetoon aan een groot kunstenares. En na overleg met de nabestaanden kreeg zij de vrije hand om een selectie te maken. Met veel zorg en liefde werd deze tentoonstelling ingericht. En dat is ook weer terug te zien in het aantal bezoekers dat speciaal voor het werk van Edith komt. “Nog nooit heb ik zoveel afspraken gehad met bezoekers die niet tijdens de Opentuindagen konden komen”, zegt Meesters. En het valt op dat ze ook alle tijd nemen. Een goed teken, want het werk van Meijering bevat zoveel gelaagdheid dat ze de kijker dwingt goed te kijken. Een voorstelling is niet altijd wat je in eerste instantie denkt. Of zoals ze het zelf zei: “Ik zoek steeds naar het beeld achter het gemaakte beeld.”

Kleiner werk

“Naast het werk dat aan de muur hangt, hebben we een selectie gemaakt van kleiner werk dat in drie mappen is in te zien. Er zijn veel Übermalungen bij, afbeeldingen van oude schilders bewerkt met schilder- en collagetechnieken. Voor de liefhebber is dit de gelegenheid om in het bezit te komen van een werk van Meijering. Ik ben meer dan tevreden met de belangstelling voor Meijerings werk. Het is fantastisch dat het werk van deze internationaal bekende kunstenares, wier creaties een weg hebben gevonden naar vele musea en kunstliefhebbers over de hele wereld, hier zo goed ontvangen is.”

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op tweede paasdag of op afspraak in de Overtuin, Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06-26378494.