Stedendriehoek

Even lekker griezelen

ZUTPHEN – Café de Spaan, Cinemajestic en Kings & Queens Zutphen slaan de handen ineen om Halloween op de kaart te zetten in Zutphen. De drie partijen organiseren rondom Halloween twee weekenden op rij Fright Night Zutphen.

Een duistere – nog geheime – locatie in Zutphen wordt op 29 en 30 oktober en 5 en 6 november omgetoverd tot een waar spookhuis. Bezoekers starten de spooktocht vanaf Kings & Queens en lopen van daaruit naar de verlaten (of toch niet zo verlaten…) locatie in de buurt. In groepjes van maximaal zes personen betreden zij het spookhuis waar het vervolgens griezelen geblazen is.

Stuipen op het lijf tijdens de Fright Night Zutphen

Thema van het spookhuis is Nightmares of Fears en vertelt het verhaal van de gevluchte dokter Miedos. De dokter verwelkomt bezoekers graag als nieuwe testpersonen in zijn kliniek waar angsten worden behandeld. Maar… komen zij er ook weer uit? Wat de bezoekers precies kunnen verwachten, verklapt de organisatie natuurlijk niet, maar zij kunnen rekenen op kamers vol nachtmerries waar de grootste angsten werkelijkheid worden en ‘scare actors’ klaarstaan om hen de stuipen op het lijf te jagen.

Twee spooktochten
Ruben Jansen, organisator van het Dutch Horror House, helpt in de organisatie van Fright Night Zutphen. Mede dankzij zijn ruime ervaring met het organiseren en inrichten van professionele spookhuizen, hopen de drie ondernemers dat deze eerste editie van Fright Night een succes wordt en het een jaarlijks terugkerend evenement in Zutphen kan worden. Daarnaast kruipen leerlingen van de theaterschool in Almelo in de huid van zogenoemde ‘scare actors’, om bezoekers flink aan het schrikken te maken binnen de muren van de horrorkliniek.

Er worden twee verschillende spooktochten georganiseerd: om 19.00 uur start de griezeltocht voor kinderen tot 12 jaar (begeleiders zijn natuurlijk welkom). Deze duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur zijn alle durfals van 12 jaar en ouder aan de beurt. Uiteraard wordt er door de acteurs rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën.

Iedereen die het aandurft, kan een ticket kopen via www.frightnightzutphen.nl en een starttijd reserveren op één van de data. Daarnaast kunnen bezoekers de spooktocht combineren met een arrangement bij één van de organiserende bedrijven. Zo biedt Kings & Queens een speciaal Halloweenbuffet aan, organiseert Café de Spaan een Halloweenfeest en presenteert Cinemajestic een Halloween horrornight in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, waarbij de bioscoop drie horrorfilms achter elkaar vertoont.