Stedendriehoek

Even een berichtje naar het CDA

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart kwam de 26-jarige Mark Purperhart (zie foto) als enige vertegenwoordiger van het CDA in de Zutphense gemeenteraad. Eerder hadden CDA-raadsleden Karin van Wamel en Hein Brunsveld in 2021 besloten om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen.

Kort daarop werd Purperhart door de CDA-leden in de gemeente voorgedragen als lijsttrekker. Voor iemand die net een jaar politiek actief is, is het raadslidmaatschap een grote uitdaging. Daarom stelde hij enkele eisen om zijn campagne goed te laten verlopen. Purperhart: “Ik wilde graag professionele ondersteuning en een jong team.” En dat kreeg hij: zo werd een ervaren CDA-politica uit Zevenaar zijn mentor en kwamen jonge CDA-leden op verkiesbare plaatsen. Met dit team ging Purperhart na de verkiezingen in de gemeenteraad aan de slag.

Als nieuwkomer is Purperhart zeer duidelijk over de manier waarop hij zijn raadswerk wil uitvoeren: “Ik vind het belangrijk dat de deuren van het CDA Zutphen-Warnsveld altijd wijd open staan. Dan kunnen de inwoners met hun vragen, opmerkingen en klachten altijd bij ons aankloppen.” Met dat doel heeft CDA-fractielid Cas Beute een mobiel nummer in het leven geroepen. “Het telefoonnummer is te bereiken op 06-20296876 via WhatsApp of SMS. Wij roepen alle inwoners van Zutphen, Warnsveld en De Hoven die met vragen of opmerkingen rondlopen, op om contact met ons op te nemen. We zullen iedereen graag te woord staan”, aldus Beute.

Fractievoorzitter Mark Purperhart: “Binnen het CDA Zutphen-Warnsveld is een nieuwe generatie opgestaan, die op een nieuwe manier naar politieke problemen kijkt en echt uit is op verandering. Met een WhatsApp-nummer hopen wij ons in te kunnen zetten voor zaken die onder de inwoners leven.”