Stedendriehoek

Esperantisten houden hoop

De Esperanto-club Zutphen komt regelmatig bij elkaar, steeds met een ander onderwerp. Het onderwerp op zaterdag 30 september is ‘Hoop’.

Het woord Esperanto betekent: hij/zij die hoopt. “Wij, Esperantisten, zijn dus mensen die hopen. Na een korte inleiding over het thema praten we met elkaar over dit onderwerp. Wat is hoop en waar hopen we op? Hoop jij ergens op? Geeft ook Esperanto ons nieuwe hoop of is het maar een taal?” aldus Foppe-Klaas Hovinga. “Je bent van harte welkom om te komen. Laat van tevoren even weten dat je komt. We spreken Esperanto met elkaar en iedereen kan meepraten, ook als je net je eerste paar woorden Esperanto hebt geleerd. Daarna drinken we gezellig iets met elkaar.”

De taal Esperanto is bedacht door de Pools-joodse oogarts Lejzer Ludwik Zamenhof (1859-1917). Het Zamenhofplein in Deventer is naar hem vernoemd. De taal heeft zich ontwikkeld tot een levende internationale taal die over de hele wereld wordt gesproken. “Als je meer wilt weten over Esperanto, kijk dan op: https://lernu.net.”

De bijeenkomst wordt op 30 september gehouden, van 14.00 tot 17.30 uur, in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.