Stedendriehoek

Ervaar het elektrisch rijden

Op zaterdag 16 oktober van 9.45 tot 16.00 uur verzorgt ZutphenEnergie (ZE) een uniek evenement. Vanaf Sportcomplex FC Zutphen kunnen miniproefritten gemaakt worden in een elektrische auto. Er is keus uit meer dan 25 modellen van twintig merken. Het aanbod bestaat vooral uit middenklasse auto’s met een nieuwprijs van maximaal 45.000 euro.

Tijdens de Experience day kunnen bezoekers hun hart ophalen aan een breed assortiment van elektrische auto’s. De lokale dealers hebben hun auto’s op deze dag bij FC Zutphen uitgestald. Zo kan iedereen de modellen bekijken, vergelijken én erin rijden. Belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden via www.zutphenenergie.nl/inschrijven voor een miniproefrit, in verband met de planning. Men kan kiezen voor maximaal drie auto’s voor een proefrit.

Betaalbaarder
Elektrisch rijden komt voor steeds meer automobilisten binnen handbereik. Ook particulieren kiezen vaker voor elektrisch, nu er voor hen gunstige belastingmaatregelen gelden en er meer goedkopere modellen op de markt verschijnen. Juist voor deze groep organiseert ZE deze Experience day, met auto’s uit een lagere prijsklasse.