Entertainment

Zutphense schrijft boek voor hondeneigenaren

Zutphense Meike van den Haak geeft in heldere taal duidelijkheid over het voeren van rauw vlees aan de hond. In de media wordt hier vaak voor gewaarschuwd. In haar boek ‘Rauwvoer voor de hond – verantwoord voeren in 3 stappen’ legt zij uit wat de echte risico’s van rauw vlees geven aan de hond zijn, en hoe je deze minimaliseert.

Na het lezen van het boek weet de lezer goede rauwvoer-merken te kiezen, die bij de hond passen. Meike beheert sinds 2011 de website Voerwijzer.com, waar veel informatie op staat over allerlei soorten honden- en kattenvoer. Doordat ze veel vragen kreeg over rauwvoer, weet ze goed aan welke informatie behoefte is. Zij kreeg zoveel vragen, dat zij besloot er een boek aan te wijden. Het boek is nog maar net verschenen, en Meike is overdonderd door de grote belangstelling ervoor. Zowel de beginnende als de ervaren rauw-voerder vindt er de nodige informatie.

Dierenartsen bevelen het boek aan

Dierenarts Anneke Schellingerhout uit Heemskerk hielp bij het samenstellen van de inhoud van het boek. Over het eindresultaat zegt zij: “Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over rauwe vleesvoeding of overweegt om de stap te maken dit te gaan voeren aan hun hond(en).” Ook andere dierenartsen reageerden positief op de inhoud. Zo schreef dierenarts Marike Stooker uit Pijnacker: “Een must voor geïnteresseerden in het verantwoord voeren van verse voeding aan je hond. Zeer goed leesbaar en een aanwinst voor je boekenkast!” Het boek is inmiddels verkrijgbaar bij meerdere dierenartspraktijken.

In Zutphen is het boek verkrijgbaar bij dierenwinkel De Groene Hond in de Marspoortstraat en bij natuurvoedingswinkel De Koehoorn in de Dieserstraat. Thuis laten bezorgen kan ook, het boek is via de webshop van Voerwijzer.com te bestellen. Hier is ook een gratis inkijk-exemplaar in te zien.