Entertainment

Zutphen weer in het teken van fotografie

Foto: Jasper Doest

Zutphen staat deze zomer weer in het teken van fotografie: op 1 juli begint de derde editie van Fotozomer Zutphen. Aanleiding is de komst van World Press Photo 2021: deze tentoonstelling met ’s wereld beste nieuwsfotografie van het afgelopen jaar is van 9 juli tot en met 1 augustus te zien in de Walburgiskerk. En er is de hele zomer nog veel meer fotografie te beleven in de stad. Er zijn ook tentoonstellingen bij de Musea Zutphen en Dat Bolwerck en fotoclub ZOOM-IN exposeert op twaalf locaties in de binnenstad.

De beroemde Iraanse fotograaf Farzad Ariannejad vertelt het verhaal achter zijn foto’s en je ervaart tijdens het videoconcert ‘De glimlach van de IJssel’ hoe muziek en beeld samenvloeien. Ook kun je zelf aan de slag: fotograaf Patrick van Gemert neemt je tijdens zijn fotosafari mee in de wereld van de smartphone-fotografie.

Fotogeniek

Stichting Zutphen Promotie heeft alle initiatieven ook dit jaar onder de noemer Fotozomer Zutphen bij elkaar gebracht. “Zutphen is een van de meest fotogenieke steden van Nederland, met ontelbare plekjes waar je unieke foto’s kunt schieten. Met de jaarlijks terugkerende World Press Photo-tentoonstelling – al zeven jaar op rij – als hoofdprogramma houden we dit jaar opnieuw de Fotozomer Zutphen. Ondanks de organisatorische uitdagingen die corona dit jaar met zich meebracht, is het toch gelukt deze bescheiden editie op te zetten. Met dank aan alle deelnemende organisaties”, zegt Mark Schuitemaker, directeur van Stichting Zutphen Promotie.

Gratis programmaboekje

Speciaal voor Fotozomer 2021 heeft Stichting Zutphen Promotie een programmaboekje uitgebracht. Hierin vind je informatie over de verschillende tentoonstellingen, inclusief data en openingstijden, samen met een plattegrond van alle fotolocaties in Zutphen. Dit programmaboekje is vanaf 1 juli gratis af te halen bij het VVV Inspiratiepunt aan de Houtmarkt 75 in Zutphen. Ook online vind je een overzicht van het programma, kijk daarvoor op de website www.fotozomer.nl.