Entertainment

Zomerse Kunstroute toont divers werk

Twaalf galeries en kunstenaars uit Gorssel en Eefde openen hun deuren in de weekenden van 29 en 30 augustus en 5 en 6 september voor de Zomerse Kunstroute.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan men exclusieve kunstwerken zien en de kunstenaars zijn vaak zelf aanwezig om er iets over te vertellen. In Eefde is de locatie Landgoed De Isselwaard, gevestigd aan Mettrayweg 65. Er is werk te zien van Galerie Nikko (abstracte schilderkunst en fotografie), Elly van der Graaf (zilversmid) en Liesbet Optendrees (materieschilder).

In Gorssel zijn meerdere locaties om werk te bekijken. Aan de Molenweg 58 is werk te zien van Dorien Plaat (schilder), Nicole van Heeswijk (edelsmid), Judith Mulder (keramische kunst) en Ted Kahmann (emaille-objecten). Bij Atelier De School, Nijverheidsplein 1, exposeert Roman Reisinger (fijnschilder). Werk van Boukelien Schenkels-Brinkman (portretschilder/brocante) is te zien aan Parallelweg 8. Aan De Schutterij 2 is werk te bewonderen van Agnes Oolthuis-Weelink (abstracte olieverfschilderijen) en aan de Lijsterweg 4 toont Peter van den Hoven zijn werk.

Bij elke galerie/kunstenaar is parkeergelegenheid. RIVM-maatregelen tegen het coronavirus zijn van toepassing.