Entertainment

World Press Photo 2021: Nog even genieten van prachtige foto’s

Bezoekers van de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. (Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

World Press Photo 2021 is tot en met 1 augustus te zien in de Walburgiskerk in Zutphen. Deze internationale tentoonstelling toont indrukwekkende (nieuws)foto’s van het afgelopen jaar.

Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van deze 64e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto The first embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. Deze en alle andere winnende foto’s in alle categorieën, zowel enkelbeeld als series, zijn nog anderhalve week in Zutphen te zien.

Voor een veilig bezoek aan de tentoonstelling kan men dit jaar, net als vorig jaar, een tijdslot reserveren via de website www.worldpressphotozutphen.nl en geldt in de kerk een looproute (eenrichtingsverkeer) met een aparte in- en uitgang. De openingstijden zijn: zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.