Entertainment

‘Weet je wat er met Tiep gebeurd is? – een avontuurlijk sprookje’

Onlangs is het nieuwe boek ‘Weet je wat er met Tiep gebeurd is? – een avontuurlijk sprookje’ van Zutphense Nynke Greidanus verschenen.

Wat moet je doen als je ineens zo klein wordt als je hand? Wat voor avonturen beleef je dan? Met wie word je vrienden en voor wie moet je oppassen? Het overkomt Tiep, die altijd een heel gewoon kind was. In het boek rond het kind Tiep spelen vriendschap, vertrouwen, moed, doorzetten bij tegenslag, heimwee, helpen en geholpen worden, allemaal een rol. Het is geschikt om voor te lezen voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Nynke Greidanus schreef haar eerste kinderboek toen ze tien jaar was en ze is altijd blijven schrijven, ook later naast haar gezin en werk. Ze schreef verhalen voor kinderen en volwassenen, ze maakte kleine boekjes voor kleine kinderen, gedichten (waar ze tekeningen bij maakt) en een toneelstuk. ‘Weet je wat er met Tiep gebeurd is?’ schreef ze ooit voor haar kinderen en nu heeft ze het herschreven voor haar kleinkinderen en alle andere kinderen. Haar man maakte de foto’s en zij werkte daar haar illustraties in.

Het boek is verkrijgbaar bij de Boekerij (Nieuwstad 55) en bij Boek en Buro (Beukerstraat 77) in Zutphen of rechtstreeks te bestellen bij uitgeverij Boekscout (www.boekscout.nl).