Entertainment

Weense romantiek in de Hanzehof

ZUTPHEN – Op zaterdag 18 mei om 20.00 uur keert het Haagse strijkorkest Ciconia Consort, onder leiding van Dick van Gasteren, terug in Theater Hanzehof met Wiener Maiblumen. In dit concert vol Weense romantiek is een hoofdrol weggelegd voor de internationaal geroemde sopraan Lenneke Ruiten, die in 2023 de prestigieuze Elly Ameling Ring kreeg uitgereikt.

Luister in gezellige Konditorei-sfeer naar ontroerende liederen en instrumentale gedichten, geïnspireerd op dichtkunst van onder anderen Goethe en Dehmel. Van Schönberg hoort men zijn prachtige Verklärte Nacht en enkele Walsen voor strijkorkest in Johann Strauss-achtige stijl. Der Tod und das Mädchen van Schubert werd meesterlijk bewerkt voor strijkorkest door Gustav Mahler. En, Wenen is Wenen uiteraard niet zonder de luchtige operette-evergreens Wien, Wien nur du allein en het Vilja lied van Franz Lehár. Kaarten via hanzehof.nl

In een Speel-mee-project staan jonge en gedreven amateurmusici met Ciconia-musici op het podium. Tijdens het voorprogramma van het concert, om 19.00 uur, spelen zij het Adagietto van Mahler. Voor meer informatie: ciconiaconsort.nl. (Foto: Jan Hordijk)