Entertainment

Waterwerken vol barstjes

Onder de titel ‘Waterwerken’ presenteren drie kunstenaars hun werk tijdens de IJsselbiënnale.

Carien Engelhard exposeert ruimtelijk en kalligrafisch georiënteerd werk. Ze gebruikt de natuurlijke buitenwereld als referentie, maar werkt nooit ‘naar de natuur’. In 2016 en 2019 heeft zij een studieperiode doorgebracht in China en Japan.  Daar heeft ze zich verdiept in de kalligrafie. Deze techniek gebruikt ze om haar tekenhandschrift verder te verdiepen.

De tweede kunstenaar is Miriam Verbeek. Zij maakt kunstwerken van wol dat ze vervilt en vervolgens op eigenzinnige manieren verwerkt. Het water dat zo rustgevend maar tevens verwoestend kan zijn, is de inspiratie voor deze kunstwerken voor aan de muur.

Onder de naam Atelier Vuurwater werkt Miriam Verbeek samen met keramist Els Bottema. Speciaal voor de IJsselbiënnale hebben ze een jaar lang elke week een Barstje gemaakt. Samen vormen die een installatie van 52 Barstjes: kleine zwarte kommen waarvan het oppervlak lijkt op verdroogde aarde. Aan de binnenkant zit een tweede kom van vilt in kleurverloop van blauwe kleuren. Het zachte vilt, in heldere kleuren, vormt een mooi contrast met de keramiek.

Bezoekers zijn van harte welkom, van 23 tot en met 25 juli van 11.00 tot 17.00 uur, aan Kuiperstraat 78 (hoek IJsselkade) in Zutphen. Voor meer informatie: www.ijsselbiennale.nl